Jump to content

Recommended Posts

I forgot how to speed up the growth of the ore in RA2. Its growth and spread are too damn slow which makes the miners go offline or else run over to the enemy's base everytime.

 

I did this long time ago but i can't remember how i did it.

Can anyone help me?

Share this post


Link to post
CODE



[Riparius]
Growth=1100
Spread=1100

Share this post


Link to post

The default for those is 2200.

 

I've never actually adjusted these myself, so I can't say I am certain, but if 1100 isn't twice as fast, you can always change it again.

Share this post


Link to post

This is my current tiberium settings.
Anything wrong with them?
My cousin done this.

[Tiberiums]
0=Riparius
1=Cruentus
2=Vinifera
3=Aboreus

; Name = display name
; Image = image to use (1=small, 2=large, 3=vine)
; Value = credit value per 'bail'
; Growth = growth rate
; Spread = spread rate
; Power = explosive power per 'bail' (def=0)
; Color = display color of the Tiberium
; Shard = crystal to fly off when chain reacting (def=none)

; This is Ore

[Riparius]
Name=Tiberium Riparius
Image=1
Power=0
Value=25
Growth=50000
GrowthPercentage=2500
Spread=50000
SpreadPercentage=2500
Color=NeonGreen ; **WARNING**: If you change this color, notify Bret_a


; These are Gems
[Cruentus]
Name=Tiberium Cruentus
Image=2
Value=50
Growth=50000
GrowthPercentage=25
Spread=50000
SpreadPercentage=25
Power=0 ;10
Color=NeonBlue ; **WARNING**: If you change this color, notify Bret_a
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

; This may also be ore - DB
[Vinifera]
Name=Tiberium Vinifera
Image=3
Value=25
Growth=50000
GrowthPercentage=25
Spread=50000
SpreadPercentage=25
Power=0 ; 10
Color=NeonBlue ; **WARNING**: If you change this color, notify Bret_a
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

; This might be ore, I'm not certain - DB
[Aboreus]
Name=Tiberium Aboreus
Image=4
Value=45
Growth=50000
GrowthPercentage=25
Spread=50000
SpreadPercentage=25
Power=0
Color=NeonBlue ; **WARNING**: If you change this color, notify Bret_a
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

Share this post


Link to post

Did you test these settings? If higher numbers = slower like I think it does, then 50000 is very slow indeed.

 

GrowthPercentage and SpreadPercentage seems abnormally high as well, I think .95 is more 'practical'.

Share this post


Link to post
Did you test these settings? If higher numbers = slower like I think it does, then 50000 is very slow indeed.

 

GrowthPercentage and SpreadPercentage seems abnormally high as well, I think .95 is more 'practical'.

Of course, i had these settings together with my mod the whole time. >_>

That is why i posted this question, because its too damn slow and i dont even know wats wrong.

Share this post


Link to post
Change the AnimationRate and AnimationProbability on the ore drills.

Do you mean the TIBTRE01 TIBTRE02 and TIBTRE03 ?

Do i set it to a lower value or a higher value?

.... Since its an animation, i guess higher framerates increases it. So im gonna try that first.

 

Edit: I found out that setting the AnimationRate=1 makes the animation of the ore drill thingy faster but what does AnimationProbability do? i have mine set to .3 for now.

Edited by Yandols

Share this post


Link to post

I've already editted the tiberium growth and spread but it seems to work only on skirmish games and not campaign. Can anyone tell me how to fix this issue please? :(

Share this post


Link to post

Thanks for replying. Well so far, my edits on the campaigns has worked. But now i face another problem. Those ores dont spread/grow on snow terrains. Could you give me an idea on how to rectify this please?

Share this post


Link to post

I'm still confused...

; This is Ore

[Riparius]
Name=Tiberium Riparius
Image=1
Power=0
Value=55
Growth=2200
GrowthPercentage=.06
Spread=2200
What do i edit to make it come faster?
and what does the spread mean?
(nmenth don't come and kill me i just want to know)

Share this post


Link to post

I am not certain, but I think you need to lower these:

Growth=2200
Spread=2200

And increase this:

GrowthPercentage=.06

I'd recommend not going too far with it, just try it in smaller increments at a time, like:

Growth=1100
GrowthPercentage=.2
Spread=1100

(nmenth don't come and kill me i just want to know)

 

Your question is on topic, and this topic is only a couple months old. There is no problem here.

Share this post


Link to post

Can someone help me out with Ore Drills ?

They dont spawn ores and i dont see any animation either ? how i can make it work ?

Share this post


Link to post

Could be a map specific issue. Does this happen all the time or on just one map?

Share this post


Link to post

What did you do? Don't say you fixed it then forget to tell everyone... what you did.

Share this post


Link to post

Plz does some one have little time for me,i know this is old topic...well i really love this game but cant  speed up growth of the ore.I have strange issue with RA2 and expansions maybe mu version is not good,can some one share link where he download game and navigate me precize where and how to do this.

Share this post


Link to post
9 hours ago, Fridman00 said:

i really love this game but cant  speed up growth of the ore

Did you change the lines that are mentioned above?

 

9 hours ago, Fridman00 said:

can some one share link where he download game

No, the game is not freeware.

Share this post


Link to post
4 hours ago, Nmenth said:

Did you change the lines that are mentioned above?

 

Yes.. it does not help,i test lower and hire value and nothing happends however i suspect the problem is the version or game itself.Nobody said does this work only on original or can be used at pirats to.Where did you buy and did you tested.I only find command & conquer the ultimate collection on origine.Maybe i do somthing wrong,i will navigate (using XCC Mixer ver.1,46)..... d:(drive) > RA2YuriR(dir) > Red Alert 2 Yuris Revenge(dir) > RA2YR data(dir) > ra2md.mix(mix) > localmd.mix(mix) > rulesmd.ini(text) (right click and extract on desktop) open and Edit > Find... > Riparius(to find easy) now question you see this 4 margins...3 ore ..second from start (These are Gems) does all must be changed...and how,i change as you write early but all stay the same in game.

This is Ore
[Riparius]
Name=Tiberium Riparius
Image=1
Power=0
Value=25
Growth=1100
GrowthPercentage=.95
Spread=1100
SpreadPercentage=.95
Color=NeonGreen   

These are Gems
[Cruentus]
Name=Tiberium Cruentus
Image=2
Value=50
Growth=10000
GrowthPercentage=0
Spread=10000
SpreadPercentage=0
Power=0 ;10
Color=NeonBlue          
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

This may also be ore - DB
[Vinifera]
Name=Tiberium Vinifera
Image=3
Value=25
Growth=1100
GrowthPercentage=.95
Spread=1100
SpreadPercentage=.95
Power=0 ; 10
Color=NeonBlue       
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

This might be ore, I'm not certain - DB
[Aboreus]
Name=Tiberium Aboreus
Image=4
Value=25
Growth=1100
GrowthPercentage=.95
Spread=1100
SpreadPercentage=.95
Power=0
Color=NeonBlue      
Debris=CRYSTAL1,CRYSTAL2,CRYSTAL3,CRYSTAL4

Share this post


Link to post
3 hours ago, Fridman00 said:

Nobody said does this work only on original or can be used at pirats to

Nobody can say if a pirated version would work or not, since it isn't official, anything could be broken on it. There are also anti-piracy countermeasures intentionally put into the game that I am not very familiar with since I've never stolen the game.

If you are currently using a pirated copy, then I would suggest getting a legitimate one first. It might not fix the problem, but it would be a waste of time trying to figure out the issue if it could just be down to that fact.

Share this post


Link to post
4 hours ago, Nmenth said:

Nobody can say if a pirated version would work or not, since it isn't official, anything could be broken on it. There are also anti-piracy countermeasures intentionally put into the game that I am not very familiar with since I've never stolen the game.

If you are currently using a pirated copy, then I would suggest getting a legitimate one first. It might not fix the problem, but it would be a waste of time trying to figure out the issue if it could just be down to that fact.

It is possible that the moding cant work on pirat versions...thanks for your reply...when i buy original RA2 / Yuri's revenge i will testing and write new informations...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×