Jump to content
TheCab

First Decade and Win7...getting mad!

Recommended Posts

TheCab    0

Hi!

 

I tried to play the good old C&C Games, but they all are screwing up...

 

First of all, I tried all the troubleshootings listed in the Common Problems topic!

 

C&C TibDawn:

 

I got it running flawlessly yesterday, but today, the game wants a CD... Oo

 

RA1:

 

It runs, but i got black screen. Only the sound is clear!

 

TibSun + FS:

 

It doesn't even start... the TFD launcher disappears and reappears shortly thereafter.

 

RA2:

 

It starts on the first time after booting the PC, unfortunately with black screen but sound.

If I try to run RA2 a second time, it has the same Problem like TibSun!

 

Yuri:

 

Same as RA2

 

Generals / ZH:

 

"MiniDumpWriteDump" wasn't found in the "dbghelp.dll"

 

 

i really appreciate any help here :(

 

 

so long, TheCab

Edited by TheCab

Share this post


Link to post
Share on other sites
Plokite_Wolf    143

First, patch TFD itself to 1.03 rev4.

http://www.cncnz.com/hosted-projects/command-patch/the-first-decade-unofficial-patch/

 

 

Then, patch TD to 1.06c r3: http://nyerguds.arsaneus-design.com/cnc95upd/cc95p106/

Then, patch RA1 with this: http://funkyfr3sh.cncnet.org/

Then, patch TS with this: http://cnc-comm.com/community/index.php?topic=3438.0

 

Run RA2 and YR in compatibility mode for Windows 98. Also try disabling visual themes and desktop composition for their .exes.

 

 

Run everything - the games and the patchers, as administrator at all times.

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheCab    0

The TFD patch 1.03 rev4. is alrdy installed! #

I installed all C&C's in admin mode

 

All three of your mentioned patches are saying that they're not compatible with my installed version of Win7, even when I start them in Admin mode! Addiotionally, they slow down my PC so much, it is close to a crash / freeze! My PC runs normaly again, after closing them!

 

The Ra2 / Yuri troubleshooting didn't work either! Still got black screen but sound! ~~

Share this post


Link to post
Share on other sites
Plokite_Wolf    143

Then you must've screwed something up with your computer's configuration or you use a guest account instead of an administrator account. None of the patches should have any issues with Windows 7.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FunkyFr3sh    5

Did you maybe try to run the patches with compatibility mode for Windows 98 too? That won't work, the recent inno setup versions will only work for XP and above, Windows 98 compatibility mode would fake the version and you could end up with such problems.

 

What I don't understand is how the patches can slow down your pc if they are not even starting up :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×