Jump to content
Sign in to follow this  
Eric Gleek

IsRailgun work?

Recommended Posts

My mod is in development. But I need a help. Does IsRailgun work in RA2 and YR?

 

There is a fact of the railgun weapons in TS...

;Ghost's Rail Gun
[LtRail]
Damage=0   ; this should be 0 for railgun shots
AmbientDamage=150 ; use this for the railgun damage field.  Leave damage = 0
ROF=60  ; ROF for railgun is tied to the duration (MaxEC) of the railgun particle
Range=6
Projectile=Invisible
Speed=100
Warhead=RailShot2
Anim=GUNFIRE
IsRailgun=true
AttachedParticleSystem=SmallRailgunSys
Report=BIGGGUN1

;Mammoth Rail Gun
[MechRailgun]
AmbientDamage=200 ; use this for the railgun damage field.  Leave damage = 0
Damage=0   ; this should be 0 for railgun shots
ROF=60  ; ROF for railgun is tied to the duration (MaxEC) of the railgun particle
Range=8
Projectile=Invisible
Speed=100
Warhead=RailShot
Report=RAILUSE5
Anim=GUNFIRE
IsRailgun=true
AttachedParticleSystem=LargeRailgunSys

Then in my mod in YR...

;Mammoth's Railgun
[PR614]
AmbientDamage=100 ; use this for the railgun damage field.  Leave damage = 0
Damage=0   ; this should be 0 for railgun shots
ROF=60
Range=7.75
Projectile=Invisible
Speed=10
Report=MirageTankAttack
Warhead=RailShot
Bright=yes
Burst=2
;IsRailgun=yes
IsLaser=true
IsHouseColor=yes

;Mammoth's Railgun
[PR614E]
AmbientDamage=100 ; use this for the railgun damage field.  Leave damage = 0
Damage=0   ; this should be 0 for railgun shots
ROF=60
Range=8.75
Projectile=Invisible
Speed=10
Report=MirageTankAttack
Warhead=RailShot
Bright=yes
Burst=4
;IsRailgun=true
IsLaser=true
IsHouseColor=yes

That setting gave me a error. Can someone find the answer?!

 

Cheers

-eg

Share this post


Link to post

Railguns do work, however they can cause lag every time they fire. There are ways to reduce the lag, but the effect doesn't really look as impressive as it did in TS (in my opinion).

 

I see from your settings that you have IsRailgun commented out though, so obviously it has nothing to do with your error. Nothing is jumping out at me as problematic...

 

At what point during gameplay does the error happen?

Share this post


Link to post

Railguns work fine in Yuri's Revenge. I've had them in use for quite some time.

 

However, in order to use them, you have to uncomment IsRailgun=yes then define an AttachedParticleSystem, which must be valid. Using a default railgun system should work just fine. Remove IsLaser and IsHouseColor since those are unnecessary.

 

[smallRailgunSys]
HoldsWhat=SmallRailgunPart
BehavesLike=Railgun
SpiralRadius=5
ParticlesPerCoord=.04
SpiralDeltaPerCoord=.035
MovementPerturbationCoefficient=0
PositionPerturbationCoefficient=0
VelocityPerturbationCoefficient=0
Laser=yes
LaserColor=255,128,0

 

Then change most of the values to be something like this. It drastically reduces the amount of lag that railguns produce. You can tinker with colors and what you name it all you want. Additionally, burst fire weapons do not work with particle weapons.

Share this post


Link to post

I say keep the lag and make the railguns uber-powerful. That way it balances it out [kinda].

Share this post


Link to post

Lag is not a practical balancing tool. Lag only makes a game less fun, regardless how well balanced it is.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×