Jump to content
Sign in to follow this  
red2cracker

3dsmax9 w3x export error

Recommended Posts

red2cracker    0

Hello CNCNZ.

I run 3dsmax9 and File -> Export -> Box.W3X -> Save 

and cause error. 

how to solve problem? 

Saving Hierarchy Tree TEST. 
Node Count: 2 
Nodes: 
 ROOTTRANSFORM 
 TEAPOT01 

Processing Mesh: TEAPOT01 
ERROR! Could not run Shader Asset Builder - EXE missing or shader not in "Run/Shader" directory? (Looking for D:\ShaderAssetBuilder.exe) 

Untitled-2.png

Box.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stygs    20

Ignore that error, it has no relevance as you dont need to build any shaders on your own.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ravendark    33

I think your error could be related to your pc settings, maybe language and decimal settings. The compiler expected a period and probably got a comma. Or such thing. The entire thing is build arround English-US settings and you probably compiled somethig in Max with a "foreign" symbol in it? I would check there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris    0

I get a slightly different error when I try to export an animation using an exisiting skeleton. It says "MISSING BONE: roottransform" , eventhough the hierarchy I am exporting actually has the bone. Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stygs    20

@Chris

It may be because of my windows settings, but as far as I know the w3x exporter only works for bone names in upper case in a skelleton. So if your model has a bone "Rootfransform", the exporter looks for "ROOTRANSFORM" in the skelleton. If it is named anything else, the exporter will act as the bone doenst exist (however, only 3ds max is case sensitive, the games doenst seem to care)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Egozi44    10

I had random issues with the viewer before, aside from know what files to open (so it wont miss any) I needed to make sure it in desktop or English named folder as it indeed don't work well in non-English OSs, I also had to delete it's temp folder (which is on the windows temp folder) sometimes.

Edited by Egozi44

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×